Biz bilan bo’glanish
+998-73-226-34-50
04.11.2024 02:40
#Infografika
Botulizm- bu Clostridium botulinum bakteriyalarining neyrotoksini ( botulotoksin ) bilan zararlangan ovqatlarni iste'mol qilganda inson nerv tizimiga jiddiy tasir ko'rsatish bilan kechadigan kasallikdir.
Botulizm asosan uy sharoitida tayyorlangan konserva mahsulotlari ( pomidor, kolbasa yoki baliq konservalari ) iste'mol qilish orqali yuqadi.
Ushbu bakteriyalar ko'p hollarda konserva mahsulotlariga bakteriya saqlovchi tuproq orqali o'tadi.
Konserva mahsulotlaridagi bakteriyalarni 120°C, 2 atmosfera bosimida 20-30 daqiqada nobud bo'ladi.
Bunday sharoitni uyda tashkil etish imkonisizligi tufayli konserva mahsulotlarini UY SHAROITIDA tayyorlash TAVSIYA ETILMAYDI !
!
Ma'lumot uchun: suv 100 °C da qaynaydi. Uy sharoitida bundan ortiq harorat hosil qilishning imkoni mavjud emas.
So’ngi yangiliklar
Quturish kasalligidan himoyalanish va oldini olish choralaridan xabard......
Aholi o‘rtasida quturish kasalligi kirib kelishi va tarqalishi bilan bog‘liq favqulodda holatlarni oldini o......
Yangiliklar | 23.04.2025 09:45
Ogoh bo'ling!...
— Go‘shtdan qiyma mahsulotini ishlab chiqarish va undan taom tayyorlashda yuqoridagi tavsiyalarga qat’iy am......
Yangiliklar | 09.04.2025 09:25
Emlanish – Yuqumli kasalliklardan himoyalanishning eng samarali yo‘li......
-- Emlanish – bu organizmni yuqumli kasalliklardan himoya qilish uchun maxsus tayyorlangan vaktsinalarni kiri......
Yangiliklar | 01.04.2025 11:55
Tibbiyot muassalarida muolajalardan keyin hosil bo'ladigan chiqindilar......
A-sinf - maishiy chiqindilar singari tashib ketiladi B-sinf - ixtisoslashgan tashkilot transportida ta......
Yangiliklar | 12.03.2025 12:00