04.11.2024 02:40

Infografika

#Infografika

Botulizm- bu Clostridium botulinum bakteriyalarining neyrotoksini ( botulotoksin ) bilan zararlangan ovqatlarni iste'mol qilganda inson nerv tizimiga jiddiy tasir ko'rsatish bilan kechadigan kasallikdir.
Botulizm asosan uy sharoitida tayyorlangan konserva mahsulotlari ( pomidor, kolbasa yoki baliq konservalari ) iste'mol qilish orqali yuqadi.

Ushbu bakteriyalar ko'p hollarda konserva mahsulotlariga bakteriya saqlovchi tuproq orqali o'tadi.

Konserva mahsulotlaridagi bakteriyalarni 120°C, 2 atmosfera bosimida 20-30 daqiqada nobud bo'ladi.

Bunday sharoitni uyda tashkil etish imkonisizligi tufayli konserva mahsulotlarini UY SHAROITIDA tayyorlash TAVSIYA ETILMAYDI !
!
Ma'lumot uchun: suv 100 °C da qaynaydi. Uy sharoitida bundan ortiq harorat hosil qilishning imkoni mavjud emas.