Contact us
+998-73-226-34-50
04.11.2024 02:40
#Infografika
Botulizm- bu Clostridium botulinum bakteriyalarining neyrotoksini ( botulotoksin ) bilan zararlangan ovqatlarni iste'mol qilganda inson nerv tizimiga jiddiy tasir ko'rsatish bilan kechadigan kasallikdir.
Botulizm asosan uy sharoitida tayyorlangan konserva mahsulotlari ( pomidor, kolbasa yoki baliq konservalari ) iste'mol qilish orqali yuqadi.
Ushbu bakteriyalar ko'p hollarda konserva mahsulotlariga bakteriya saqlovchi tuproq orqali o'tadi.
Konserva mahsulotlaridagi bakteriyalarni 120°C, 2 atmosfera bosimida 20-30 daqiqada nobud bo'ladi.
Bunday sharoitni uyda tashkil etish imkonisizligi tufayli konserva mahsulotlarini UY SHAROITIDA tayyorlash TAVSIYA ETILMAYDI !
!
Ma'lumot uchun: suv 100 °C da qaynaydi. Uy sharoitida bundan ortiq harorat hosil qilishning imkoni mavjud emas.
So’ngi yangiliklar
Quturish kasalligidan himoyalanish va oldini olish choralaridan xabard......
...
Announcements | 23.04.2025 09:45
Ogoh bo'ling!...
— Go‘shtdan qiyma mahsulotini ishlab chiqarish va undan taom tayyorlashda yuqoridagi tavsiyalarga qat’iy am......
Announcements | 09.04.2025 09:25
Emlanish – Yuqumli kasalliklardan himoyalanishning eng samarali yo‘li......
-- Emlanish – bu organizmni yuqumli kasalliklardan himoya qilish uchun maxsus tayyorlangan vaktsinalarni kiri......
Announcements | 01.04.2025 11:55
Tibbiyot muassalarida muolajalardan keyin hosil bo'ladigan chiqindilar......
A-sinf - maishiy chiqindilar singari tashib ketiladi B-sinf - ixtisoslashgan tashkilot transportida tashib ketil......
Announcements | 12.03.2025 12:00