01.07.2025 10:20

Bozorlarda sanitariya nazorati kuchaytirildi

Mavsumiy issiq kunlar kelishi bilan ovqatdan zaharlanish va yuqumli kasalliklar xavfi oshib boradi. Ayniqsa, dehqon bozorlarida oziq-ovqat mahsulotlarining to‘g‘ri saqlanishi va realizatsiya qilinishiga qattiq e’tibor qaratish talab etiladi. Shu maqsadda hududiy sanitariya-epidemiologiya bo‘limlari, mahalliy hokimliklar hamda bozor ma’muriyatlari hamkorligida keng qamrovli nazorat tadbirlari amalga oshirilmoqda.

-- O‘rganishlarda asosan:
-Oziq-ovqat mahsulotlarining sifati va yaroqlilik muddati- ayniqsa, tez buziladigan mahsulotlarning saqlanish holati; (go‘sht, sut, tuxum, pishloq va boshqalar)

--Sotuvchilarning shaxsiy gigiyena qoidalariga rioya qilishi-ular maxsus tibbiy ko‘rikdan o‘tkazilganligi, sanitariya daftarchalari mavjudligi; 

--Savdo joylarining tozaligi, mahsulotlar to‘g‘ri sharoitda saqlanishi va sotilishi; 

--Suv ta’minoti, kanalizatsiya va chiqindilarni to‘g‘ri yig‘ish tizimlari yo‘lga qo‘yilganligi; 

--Noqonuniy va tasodifiy savdo nuqtalariga qarshi profilaktik choralar ko‘rilmoqda.